Image Slider 1
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید امید وارم از وبلاگ من خوشتون اومده باشه

موضوعات

آکورد های پاپ
آکورد پلنگ صورتی
آکورد گوگوش
آکورد مهدی مقدم
آکورد مهرزاد دلشکسته
آکورد محال شادمهر
آکورد های 6و8
آکورد سنگ صبور از محسن چاوشی
آکورد زخم زبون از محسن چاوشی
آکورد پروانه ها از محسن چاوشی
آکورد رفیق روز های خوب از محسن چاوشی
آکورد چار دیواری 4/2 (از آلبوم ژاکت محسن چاوشی)
آکورد سوت کور از گروه The Ways
آکورد رضا يزداني - کافه رویا
آکورد رضا يزداني - وقتي تو رفتي
سامان جليلي - حس آرامش
آکورد زیباشهرام شکوهی
آکورد اسیر عشق شکوهی
اسیری (قصه عشق)
آکورد جادوی چشم تو
آکورد باور مهرنوش
آکورد همدم معین
آکورد حلالم کن علی عبدالمالکی
آکورد قرار نبود علیرضا طلیسچی
کورد آهنگ پر پرواز شادمهر عقیلی
آکورد آهنگ بخند از محسن یگانه
آکورد یه حرفایی همیشه هست – آکادمی گوگوش
آکورد آهنگ سکوت محسن یگانه
آکورد زیبا مازیار فلاح
آکورد گیرم باز مازیار فلاح
آکورد گریه مازیار فلاحی
آکورد لحظه ها مازیار فلاحی
آکورد قاصدک از مازیار فلاحی
آکورد های احسان خواجه امیری
آکورد نمی دمنم خواجه امیری
آکورد اعتراف خواجه امیری
آکورد خلاصه کن خواجه امیری
آکورد نابرده رنج احسان خواجه امیری
زندگینامه ها
زندگینامه محسن چاوشی
زندگی نامه محسن یگانه
آکورد های فرامرز اصلانی
آکورد اگه یروز بری سفر
آکورد دل اسیر اصلانی
آکورد گل اندام اصلانی
آکورد آهنگ غریبه در شهر از فرامرز اصلانی
آکورد آهنگ قدیم از فرامرز اصلانی
آکورد یه دیواره
تکنیک های گیتار
تکنیک های گیتار 2
فلسفه سبک فلامنکو در موسیقی
آکورد های آرف
آکورد عارف عارف كيا - خواب ستاره
عارف عارف كيا - گل شوره زار
عارف عارف كيا - درياچه ي نور
عارف عارف كيا - سلطان قلبها
عارف عارف كيا - بگذر ز من اي آشنا
آکورد های رضا صادقی
رضا صادقي - وايسا دنيا
رضا صادقي - سهم ما
رضا صادقي - بغض ترانه
رضا صادقي - عاشقم من
رضا صادقي - ساغر مستي من
رضا صادقي - وقتي كه نگاهم به نگاهت خيره ميشه
رضا صادقي - چرا ازم گذشتي
رضا صادقي - چيزي نگو
رضا صادقي - پيش خودم دل بستمو
رضا صادقي - تو با مني هر جا برم
رضا صادقي - تا وقتي
آکورد های محسن چاوشی
مطالبی برای گیتار
نوع ناخن ها و اصطلاهات

فلسفه سبک فلامنکو در موسیقی

گیتار زمانی وارد موسیقی فلامنکو شد که اسپانیایی ها فلامنکو را با سازهای دیگری می‌نواختند. پس از آن گیتار به شدت بر این موسیقی تاثیر گذاشت و هم اکنون گیتار و موسیقی فلامنکو با هم وابستگی متقابل دارند . موسیقی فلامنکو نوعی موسیقی دستگاهی است که متعلق به منطقه آندلس (جنوب اسپانیا) میباشد. البته واضح است که هیچ پدیده فرهنگی-هنری به شکل مطلق مربوط به نقطه خاصی نمیباشد. موسیقی فلامنکو و خود گیتار رگه هایی از اثر گذاری فرهنگ‌های یهودی، عربی و ایرانی را در خود دارند. گیتار فلامنکو و گیتار معمولی(کلاسیک) از نظر ساختار دارای یک سری تفاوتهایی می باشند. در گیتار فلامنکو رویه صفحه گیتار( side ) معمولا از جنس چوب اسپروس( spruce)و پشت گیتار(back ) از جنس چوب سایپرس ( cypress)می باشد و بر روی رویه صفحه اصلی تلغ نازکی برای جلوگیری از خش افتادن چوب نصب میشود که به آن گلپیدور می گویند.

 

فلامنكو ، بیان هنری آگاهی كامل از شرایط وجودی آدمی است . در میان مردمی كه احساس مهجوریت و تنهایی در این دنیای لایتناهی آزارشان می داد و پشتیبانی پروردگار ، حامی دلسوز و مهربان و مقتدر را حس نمی كردند ، وجود این طرز فكر، بدیهی به نظر می رسد كه : « ما همه انسانهایی ترسان و بی پناه ، در جایی به سر می بریم كه با آن بیگانه ایم » .این طرز فكر گویای آن است كه موجود برتر دیگری وجود ندارد .
حقیقت فلامنكو آنست كه باید زندگی كرد و در نهایت سر به دامان مرگ سپرد . در این سیر هر كس باید مسئول اعمال خود باشد و تلاش نماید تا صفات نیكی مانند شجاعت ، وقار و شوخ طبعی را جزء ذات خود كند و در این تلاش دست دیگران را نیز بگیرد . این هنرِ زندگی است و هنر صادقانه این است . در فرهنگ فلامنكو ، مرگ همیشه قرین آدمی است و این نزدیكی دایمی ، در تقابل با حیـات ، به زندگی افراد معنا می بخشد .


غصه و ماتم فقط در تراژدی مرگ یك كودك در اثر گرسنگی یا مهاجرت اجباری كشاورزان تهی دست به شهرهای بزرگ متجلی نمی شود . این مفهوم جزیی از زندگی و یكی از مراحل آن است كه با هم ارتباط متقابلی دارند و برای هر شخص درهر لحظه و در هر نقطه ای از سفرش در این دنیا ، باید ارزشمند تلقی شود . هنرمندان كولی یا جیپسی Gipsy به دلیل اینكه از نزدیك و برای مدتهای طولانی ، تمامی این مفاهیم را لمس كردند ، این آگاهی شان بسیار عمیق شد و باعث شد تا به قدرت بیان سحر انگیزی دست یابند. كولیهای اهل مورون دِلا فِرونتِرا ( Moron de la Frontera ) ، اوترِرا Utrera و دیگر شهرهای كوچك اطراف سِویا Sevilla ، این آگاهی را جزیی از زندگی روزمره و خانوادگی خود كرده اند
كولیهای اهل مورون دِلا فِرونتِرا Moron de la Frontera ، اوترِرا ( Utrera ) و دیگر شهرهای كوچك اطراف سِویا ( Sevilla ) ، این آگاهی را جزیی از زندگی روزمره و خانوادگی خود كرده اند و ارزشی كه به هنرشان می دهند ، كاملاً در ارتباطات خانوادگی و اجتماعی شان مشهود و جاریست.

برای كولیهایی كه هیچ وقت تحت حمایت نبودند و زندگیشان همیشه در گذار و عبور از مكانی به مكانی دیگر می گذشت ، مفاهیم مدونی همچون قانون ، مذهب ، ملیت ، پرچم و دنیا طلبی ، جایی در فرهنگ شان نداشت . ایشان مجبور بودند نسل به نسل ، مفهوم تنازع برای بقای فیزیكی و رقابت برای دست یابی به پایه های حیات را انتقال دهند تا اجتماع و هویت شان ، دوام یابد . در اسپانیای دههٔ ۱۹۶۰ و اوایل دههٔ ۱۹۷۰ میلادی ، تمام این مفاهیم در بیان هنری كولیها تجلی یافت و محققاً با مذهب و كلیسای كاتولیك ، كه برای ایشان تحمیل فرانكوی اسپانیا بود ، تجانسی نداشت .

كولیها كه مهاجرانی از هند و پاكستان امروزی محسوب می شوند ، برای خود سنن عقلانی كاملاً متفاوتی از كلیسای كاتولیك دارند . هنر فلامنكو هستهٔ مركزی فرهنگ شان است و كاملاً به این موضوع معتقدند كه این فرهنگ از نسلی به نسل دیگر و بصورت سینه به سینه ، به عنوان علامت مشخصهٔ خانوادگی و اجتماعی شان ، حفظ می شود . در این فرهنگ ، موسیقی و رقص و آواز ، مذهـب شان شد .
فلامنكو یك هنر بدون مسئولیت نیست . تداوم و تكامل یك هنر ، نیازمند نظام خاصی است كه با نظارت صاحب نظران تكمیل می شود (مادر بزرگ نوهٔ بزرگش را بخاطر از دست دادن ریتم (Fuerra Compas) سرزنش می كند) . در مورون ، آواز یا كانته (Cante) در همه جای زندگی جاریست و بچه ها از اوان طفولیت درفضایی آكنده از كانته حوندو (Cante Jondo) قرار دارند.
بچه ها با همان سن اندك ، از طریق كانته از فلسفه وجودی خویش آگاه می شوند ؛ و این برای والدین راه حلی جهت آموزش معنای مرگ و زندگی و تقابل این دو مفهوم ، به فرزندان محسوب می شود . این راه حل ، توسط فرهنگ پیرامون شان ارائه می گردد . چنین دیدگاهی از فلامنكو ، بیانگر آنست كه انگیزش جنسی یك نقش فرعی در بیان جدی این هنر دارد (معمولاً اشخاص جذاب از هر دو جنس كه فقط به ظاهر خود می پردازند ، در صورت فقدان آگاهی فلامنكو یا انترائو( Entrao ) ، سرگشته و نادان تلقی می شوند .

به عبارت دیگر از دید مسن ترها باید طرز بیان فلسفهٔ وجودی این هنر توسط زنان و مردان ارائه كنندهٔ آن ، علاوه بر دارا بودن جذابیت لازم ، به گونه ای باشد كه شأن و مقام انسانی هر یك از دو جنس را ، حتی تحت شرایط نامعقول و مبتذل ، حفظ كند . این نظریه ، بی پروایی و صراحت خاصی دارد كه نه تنها نتایج حاصل از درك معنای هستی را به عنوان یك اصل فلسفی بیان می كند ، بلكه به چگونگی بیان این فلسفه توسط جوهر ذاتی یك شخص به شكل یك هنر ، كه شامل پیچیدگیها و رموز تكنیكی استادانه ای است ، می پردازد . برای یك هنرمند فلامنكو بسیار ضروری است كه هر روز هنگام تمرین تكنیكهای خود با آنها مواجه شود .
این یك مسابقه با زمان برای كسب مهارت است تا هنرمند را قادر به اجرا و بداهه پردازی عمیق و با معنی نماید . بدین ترتیب هنرمند باید از شجاعت كافی برخوردار باشد تا گاهی در مقابل كسب ملزومات حیاتی زندگی و یا تاثیر گذر زمان و بالا رفتن سن ، بتواند از كسب مهارت و تكنیك بگذرد . این شجاعت در هنرمندان بزرگ فلامنكو ، غالباً بصورت حس شوخ طبعی و مزاح متجلی می شود . به همان خوبی ای كه می توانند حس انزوایی عمیق و دردناك را بیان كنند ، از گسترش آن در زندگی كه پیامدش از دست رفتن انگیزه و ایجاد حس پوچی می باشد ، آگاهی كامل دارند.

حتی گاهی برخی از هنرمندان ، این پوچ گرایی بشر را در قالب طنزی تلخ بیان می كنند . اكثر هنرمندان حرفه ای فلامنكو به سطح بالایی از درك و آگاهی دست یافته اند و از تاثیر پدیده مرگ مطلعند و می دانند كه زندگی ، براساس ماهیت وجودی و ارتباط اش با مرگ ، یك دوره موقت و گذراست .
برخلاف محصولات صنعتی و كشاورزی و محصولاتی مشابه ، كه تولیدشان تحت اجبار و نیاز صورت می گیرد ، ذات این هنر به گونه ای است كه خودبخود و مداوم ، با یك حالت ناخودآگاه و بداهه پردازانه ، در قالب گیتار و رقص و آواز ، تولید و اجرا می شود . هدف ، ارتقای مناسبات هنری اجتماعی است ، نه تحصیل ثروت و منافع مادی .

 


بطور خلاصه ، فلامنكو هنری است شامل شجاعت ، وقار ، شوخ طبعی و نكته سنجی در مواجهه با هرج و مرج موجود در هستی . با این كلید می توان به دنیایی عاری از تفكرات خرافی و اصول دست و پاگیر وارد شد و به جستجوی ارزش های والای انسانی همت گمارد . ارزش هایی كه در مجامع فلامنكو تاكید بسیاری بر شناخت ، كسب و حفظ آنها می شود . به همین دلیل ، فلامنكو ، از هر نوعش كه باشد ، انسان را به سمت خودشناسی سوق می دهد و حاوی چنین مفهومی است .

 


برچسب ها: <-TagName->
بازديد : بار          19:4 | شنبه 1 بهمن 1390برچسب:فلسفه سبک فلامنکو در موسیقی,          نویسنده : محمد خانپور        
نويسندگان
امكانات وبلاگ
ورود اعضا:

آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 72
تعداد نظرات : 8
تعداد آنلاین : 1